Hrvatsko planinarsko društvo ''Zrin'' Petrinja

Gola Plješivica

HPD "Zrin" Petrinja, 8. studeni 2015. Izlet na Golu Plješivicu 1649 m

 

Tremzina i Sadikovac

Dana 24. listopada 2015. održan je izmjenjeni izlet na Tremzinu i Sadikovac.

Naime, prvo smo obišli Tremzinu s njena dva vrha; Čardak i Oklinak, a kasnije je bilo planirano da će mo posjetiti Cerovačke špilje, međutim bilo nas je premalo za ulazak, pa smo otišli na Sadikovac iznad Baških Oštarija.

Vrijeme je bilo prekrasno, a ekipa malobrojna, ali dobro raspoložena.

 

Saša Juić

 

 

KESTENIJADA 2015.

Dana 17.10. 2015. održana je Planinarska kestenijada na planinarskom domu Matija Filjak na hrastovačkoj gori. Za planinare HPD Zrin kestenijada je počela mnogo ranije jer je trebalo učiniti mnoštvo priprema da bi ovaj događaj uspio. Formalno za nas je događaj počeo u petak 16.10.15. kad smo ugostili naše prijatelje iz planinarskog društva Mulež čiji smo gosti bili u trećem mjesecu. Grupa za doček se sastojala iz tri dijela. Jedna grupa je pribavila najnužnije piće. Druga grupa je priredila hranu i pripremila dom za doček gostiju. Treća grupa je dočekala goste i odvela ih u dom. Sve je to kulminiralo prekrasnom večerom i druženjem sa našim gostima koji su bili očarani kako našim domom tako i našim dočekom.

Sutradan se dogodila Planinarska kestenijada. Kako i priliči nazivu većinu učesnika su činili planinari iz nama prijateljskih društava. Bilo je prisutno preko dvadeset planinarskih društava iz Hrvatske i inozemstva. Velika večina od njih je dohodala iz grada do našeg planinarskog doma. Vodiči su bili članovi iz HPD Zrin.

Na platou ispred planinarskog doma od ranih prijepodnevnih sati do kasnih poslijepodnevnih se događala kestenijada. Učestvovalo je mnoštvo OPGeova, Lovačko društvo, bend koji je zabavljao učesnike i bogat zabavni program. Cijeli događaj uz nadzor organizatora koji su bili iz HPD Zrin je protekao bez naznake ikakvog incidenta. Tako su članovi HPD Zrin još jednom dali svoj mali - veliki doprinos ovoj gradskoj manifestaciji.

Vladimir Kaurinović

 

Radna akcija 2015.

U subotu 19. rujna 2015. godine na planinarskom domu “Matija Filjak” održana je radna akcija HPD “Zrin” Petrinja. Na radnu akciju odazvala su se 23 člana društva, a glavni radovi bili su priprema ogrjevnog drveta za zimu, te uređivanje i čišćenje planinarskog doma i okoline za Kestenijadu 2015.

Dovezena je i ispiljena dovoljna količina drva za narednu zimu, a pl. dom “Matija Filjak” spreman čeka goste za ovogodišnju Kestenijadu. Poslije završenih radova uz prekrasan roštilj naše Višnje, društvo se dobro zabavilo, proveselilo i isplaniralo slijedeće aktivnosti kojih je stvarno puno.

Zahvaljujemo se članovima na velikom odazivu na radnu akciju, a posebno Vasi Prečanica na prijevozu drva!

 

Ljiljana Štefulić

HPD “Zrin” Petrinja

 

 

Kotlić 2015

U nedjelju, 6. rujna na planinarskom domu “Matija Filjak” na Hrastovičkoj gori održano je natjecanje u kuhanju planinarskog kotlića u organizaciji HPD “Kapela” iz Zagreba.

Po prekrasnom poslijekišnom vremenu, pojavile su se tri ekipe, dvije iz HPD “Zrin” i jedna iz HPD “SIsak”, a kuhanje je postalo pravo natjecanje, uz dobru glazbu našeg Manjuse. Kopirali su se recepti, članovi su prelazili čas iz jedne u drugu ekipu, uz žestoke rasprave, ali najviše uz dobru zabavu, veselje i radost svih prisutnih. Na kraju pobjedio je prošlogodišnji pobjednik ekipa iz HPD “Sisak”. Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo se svima prisutnima na dobrom društvu, a najviše organizatorima iz HPD “Kapela”!

 

Saša Juić

HPD “Zrin” Petrinja