KESTENIJADA 2015.

Dana 17.10. 2015. održana je Planinarska kestenijada na planinarskom domu Matija Filjak na hrastovačkoj gori. Za planinare HPD Zrin kestenijada je počela mnogo ranije jer je trebalo učiniti mnoštvo priprema da bi ovaj događaj uspio. Formalno za nas je događaj počeo u petak 16.10.15. kad smo ugostili naše prijatelje iz planinarskog društva Mulež čiji smo gosti bili u trećem mjesecu. Grupa za doček se sastojala iz tri dijela. Jedna grupa je pribavila najnužnije piće. Druga grupa je priredila hranu i pripremila dom za doček gostiju. Treća grupa je dočekala goste i odvela ih u dom. Sve je to kulminiralo prekrasnom večerom i druženjem sa našim gostima koji su bili očarani kako našim domom tako i našim dočekom.

Sutradan se dogodila Planinarska kestenijada. Kako i priliči nazivu većinu učesnika su činili planinari iz nama prijateljskih društava. Bilo je prisutno preko dvadeset planinarskih društava iz Hrvatske i inozemstva. Velika večina od njih je dohodala iz grada do našeg planinarskog doma. Vodiči su bili članovi iz HPD Zrin.

Na platou ispred planinarskog doma od ranih prijepodnevnih sati do kasnih poslijepodnevnih se događala kestenijada. Učestvovalo je mnoštvo OPGeova, Lovačko društvo, bend koji je zabavljao učesnike i bogat zabavni program. Cijeli događaj uz nadzor organizatora koji su bili iz HPD Zrin je protekao bez naznake ikakvog incidenta. Tako su članovi HPD Zrin još jednom dali svoj mali - veliki doprinos ovoj gradskoj manifestaciji.

Vladimir Kaurinović