O nama

Hrvatsko planinarsko društvo "ZRIN" je dobrovoljna samostalna interesna i izvanstranačka organizacija planinara ljubitelja planina i planinske prirode, te prirodnih i povijesnih znamenitosti u planinama. Djeluje na cijelom području Republike Hrvatske no posebno je usmjereno na: okolinu Petrinje, Hrastovičku goru i Zrinsku goru.


Svojim radom i djelovanjem Društvo među članovima njeguje i razvija planinarske vještine, planinarsku rekreaciju, potiče čuvanje planinske prirode, približava članstvu planinarsku književnost i potiče ga da se okuša u njoj, njeguje ljubav prema čovjeku i prema svojoj domovini Republici Hrvatskoj. Hrvatsko planinarsko društvo ZRIN" nastavlja pozitivne planinarske tradicije Hrvatskog planinarskog društva "ZRIN" (osnovanog 12.02.1922.) , Planinarskog društva "Zrinska gora", Planinarskog društva "Petrinja" i Planinarskog društva "Gavrilović" koja su djelovala na području grada Petrinje.

Članom Društva može se postati nakon što se potpiše pristupnica i plati članarina.

Sjedište društva nalazi se u Petrinji, Trg hrvatskih branitelja 9, a redoviti sastanci održavaju se utorkom, s početkom u 20.00 sati (u zimsko računanje vremena u 19.00 sati) na adresi Trg hrvatskih branitelja 9 (Turkulinova 9), haustor desno - u prostorijama udruge IKS.