IZVJEŠTAJ S PREDAVANJA

IZVJEŠTAJ S PREDAVANJA

OSNOVE METEOROLOGIJE I ORIJENTACIJE

SA TOPOGRAFIJOM

 

U nedjelju 06.03.2016. u P. D. ''M. Filjak'', na vrhu H. Gore, održano je predavanje na temu

OSNOVE METOROLOGIJE I ORIJENTACIJE SA TOPOGRAFIJOM

u organizaciji HPD ''Zrin'' i Centra za osobni razvoj *Izvor*, oba iz Petrinje.

 

Predavanje je održao umirovljeni časnik HV-a Siniša Simonović, član ''Zrin''-a i *Izvora*-a.

Predavanje je trajalo od 10:30 - 15:30 h, 4 sata nastave uz tri pauze u ukupnom trajanju od 50 min.

Cijeli program je pratilo 32 planinara iz HPD ''Zrin'', 1 iz HPD ''Sisak'', obitelj Podhraški iz Zagreba, a 8 planinara iz HPD ''Sisak'' koji su kasnije došli i pratili dio programa.

Planinari su se do doma uspinjali različitim planinarskim stazama i automobilima.

Vrijeme je bilo pretežno sunčano, a atmosfera na predavanju i oko doma je bila odlična.

Skupina iskusnijih planinara koju je predvodio V. Kaurinović  dragovoljno, vrlo savjesno i pravovremeno je preuzela obaveze oko roštilja  na zadovoljstvo većine.

Predavanje se pokazalo predugačkim za većinu planinara pa iz tog iskustva najavljujem  da će sljedeća predavanja trajati najduže 2 sata dok će se  3. sat  ostaviti za pitanja, dijeljenje iskustva  vezanih za temu predavanja te neformalno druženje.

Ovim predavanjem se postavio temelj za daljnje praktične vježbe koje će se odvijati u realnim uvjetima kretanja po zemljištu za vrijeme izleta HPD ''Zrin''.

Zahvalio bih se svim planinarima i gostima iz Siska i Zagreba koji su svojim dolaskom pokazali zanimanje za ove teme, a posebno Predsjednici Ljiljani Štefulić i i Upravnom odboru HPD ''Zrin'' na organizaciji i ustupanju P. D. ''M. Filjak'' za predavanje.

Također se zahvaljujem bračnom paru Čarapar koji su u vrijeme održavanja predavanja bili dežurni  Doma te mi osobno pomogli u pripremi pomagala i dvorane za predavanje.

 

Siniša Simonović