Izvještaj s izleta u Viroviticu

Izvještaj s izleta u Viroviticu

 

U nedjelju, 20. ožujka održan je izlet i posjet HPD-u “PAPUK” iz Virovitice. Ovo je bio naš prvi organizirani i službeni posjet tome planinarskom društvu, koje je po veličini, načinu rada i članstvu vrlo slično našemu i s kojime želimo ostvariti dobre prijateljske odnose. Na izletu je bilo 17 naših članova, a prijevoz je organiziran mini-busom.

Prvo smo obišli planinarsku kuću “Brusovi” gdje su nas članovi HPD “Papuk” lijepo dočekali i ugodno iznenadili svojim srdačnim i veselim društvom. Obišli smo kuću i lijepo uređenu okolicu s predivnim izvorom pitke vode, te uživali u degustiranju njihovih domaćih proizvoda. Nakon toga obišli smo stazu “Virovitički vidici” u dužini od 9,6 km uz ugodno društvo njihovih članova i stručno vodstvo vodiča, za što nam je trebalo malo više od tri sata. Putem smo nekoliko puta stajali radi okrjepe i prekrasnih vidika prema Virovitici i dalje rijeci Dravi, te u daljini Mađarskoj. Također smo bili prisutni i vidjeli kako su organizirali radnu akciju markiranja svojih planinarskih staza. Nakon povratka na prvi virovitički ribnjak, gdje smo ručali, obišli smo centar grada Virovitice, opet uz stručno vodstvo domaćina. Bili smo upoznati s najznačajnijim znamenitostima Virovitice i još uživali u druženju s prijateljima planinarima njihovog društva.

Zahvaljujemo se predsjedniku Vladimiru Suboti i svim članovima koji su na bilo koji način uljepšali nam ovaj prekrasan sunčani prvi dan proljeća u Virovitici. Nadamo se da će nas uskoro posjetiti na našem planinarskom domu i da će mo opet uživati u njihovom veselom društvu.

Još jednom veliko hvala HPD-u “Papuk” na prekrasnom izletu i veselimo se ponovnom susretu s njima!

 

Saša Juić

HPD “Zrin” Petrinja