Radna akcija 2016.

U subotu, 1. listopada 2016. godine održana je radna akcija HPD “Zrin” Petrinja prije Kestenijade 2016. Na radnoj akciji se osim čišćenja pl. doma “Matija FIljak” i okolice radilo na izradi novih klupa, projektu “Vrt osjetila” i na markiranju i čišćenju staze preko jezera do vidikovca.

Vlastitim sredstvima pribavljen je materijal i napravljene su dvije velike klupe na kojima se može smjestiti najmanje 30 ljudi. Projekt “Vrt osjetila” naše Vlaste Kaurinović realizacijski se bliži kraju. Veliki dio članova društva se priključio tome projektu i na ovoj radnoj akciji je napravljeno stvarno puno posla. Markacistička sekcija i Odbor za staze očistili su i popravili markacije na stazi prema vidikovcu - preko jezera, koja je bila u prilično lošem stanju nakon ovogodišnje sječe šume.

Odaziv članova na ovu radnu akciju je bio dobar, uz one koji su morali otići malo ranije i one koji su došli malo kasnije, ukupno je bilo 26 članova našeg društva.

Planinarski dom je uređen i pripremljen za novu Kestenijadu i nadamo se lijepom vremenu i dobrom odazivu planinarskih društava, ali i naših građana.

 

Saša Juić

HPD “Zrin” Petrinja