Želite postati planinar?!


Članstvo u nekom planinarskom društvu ili klubu pruža niz pogodnosti i mogućnosti. Planinar s planinarskom iskaznicom ima popust do 50% na cijenu noćenja u svim planinarskim domovima i kućama u Hrvatskoj, Sloveniji i drugim državama članicama Međunarodnog planinarskog saveza UIAA (Union Internationale des Association d’Alpinisme).

S iskaznicom je član osiguran za slučaj nesreće i spašavanja u planini. Uz ostalo, planinarska društva za svoje članove organiziraju društvene izlete, omogućujući im i olakšavajući tako odlazak u udaljenije planine. Hrvatski planinarski savez i veća planinarska društva priređuju za sve planinare s planinarskom iskaznicom raznorodne škole i tečajeve, na kojima se kroz tematska predavanja i izlete stječu osnovna znanja i vještine iz područja planinarstva.

Svaki član može odabrati djelatnost kojom će se baviti, od izletničkog planinarenja do alpinizma, športskog penjanja, orijentacije ili speleologije, već prema svojim željama i mogućnostima.

Za učlanjenje dovoljno doći utorkom u 20,00 sati u planinarske prostorije u Petrinji, Turkulinova 9, gdje će te ispuniti - PRISTUPNICU -, uplatiti 80,00 kuna ili 50,00 kuna (za umirovljenike i djecu do 18 godina), donijeti svoju fotografiju (3x2,5cm) i dobiti će te člansku iskaznicu Hrvatskog planinarskog saveza s markicom za tekuću godinu.

 

Sukladno važećim zakonskim propisima, za maloljetne članove roditelji ili skrbnici dužni su ispuniti slijedeću - IZJAVU -!

 

Preuzmite:

PRISTUPNICA

- IZJAVA ZA MALOLJETNIKA